Malzemeler

2 su bardağı su
Şurubu:
1 çorba kaşığı gül suyu
1tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 adet yufka
3 tavuk göğsü
2 su bardağı şeker
1-2 diş karanfil
1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanma Şekli

Şurubu: Şeker ve suyu ocakta kaynatın. İneceğine yakın limon suyunu katın bir kenara soğumaya bırakın.

Tavukların üzerine çıkacak kadar su koyun, orta hararetli ateşte haşlayın. Süzgeçe koyun suyunu süzdürün. Soğuduktan sonra ince ince didikleyin. İçine dövülmüş ceviz ve tarçını ilave edin. 1-2 diş karanfili bir çorba kaşığı suyla kaynatın suyunu karışıma ilave edin. Bütün malzemeyi karıştırın. 2 adet yufkayı üst üste koyun. 4 Parçaya bölün. Sıvı yağ fırca yardımıyla yufkaların üstüne sürün. Yufkanın geniş uçuna tavuklu malzemeyi koyun. Önce rulo şeklinde sarın. Sonra ucundan döndürerek gül şeklinde biçimlendirin. Tepsiye dizin 180c fırında pişirin. Fırından çıkartığınız yufkaların üzerine sıcakken soğuttuğunuz şurubu üzerine dökün. Ortalarına az az gül suyu serpin. Üstünü hindistan cevizi ve antep fıstığıyla süslüyebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 400
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 01:34
ya ablacım tatlıda eti hiç sevmem ya
Sindy Tarih: 26.12.2007 12:27
degisik bir tarif emegine saglik SU-PERISI