MALZEMESİ

1 kase doğranmış mantar (250 gr)
1 kg. dana kıyma (az yağlı)
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı margarin
1 bardak bayat ekmek (kıyılmış)
3 yemek kaşığı maydanoz (ince ince kıyılmış)
1 çay kaşığı kekik
5 yemek kaşığı ketçap
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber


TARİF

Öncelikle mantarları ve soğanı ince ince kıyalım ve bir tavada margarinle pişirelim. Sonra da bir kaseye alalım. Hazırladığımız bu karışıma ekmek kırıntılarını, maydanoz, kekik, tuz ve karabiberi de ekleyip, karıştıralım.

Başka bir tarafta derin bir kabın içinde kıymayla birlikte ketçap ve yumurtaları da karıştırarak yoğuralım. Daha sonra, diktörtgen şeklinde fırına dayanıklı bir tepsiye ve cam kabın içine kıymamızın yarısını yayalım. Hazırladığımız mantarlı karışımı da kıymamızın üzerine dökelim.

Kıymanın kalan yarısını da üzerine bastırarak yayalım. Önceden ısıttığımız fırına koyup, pişirelim.

Fırından çıkarınca 15 dakika kadar dinlendirip servis yapalım.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 538
favori
like
share
avril_lavingne Tarih: 29.04.2008 21:12
çok güzel oolmuşş [COLOR="black"]
avril_lavingne Tarih: 18.04.2008 20:04
saoll çok güzelll olmuşşşş
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 14:27
saol eline sağlık tsk
SU-PERISI Tarih: 28.12.2007 18:23
eline saglık sindy