MALZEMESİ

1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı üzüm veya elma sirkesi
1 çay kaşığı tuz

Ayrıca;
5-6 dilim somon füme ya da
150-200 gr. ince dilimlenmiş somon füme

Üzeri İçin;
Yarım demet dereotu (çok ince kıyılmış)
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
Varsa yarım demet taze nane (çok ince kıyılmış)


SOSUN MALZEMESİ

1 tatlı kaşığı hardal (acısız olanını tercih edin)
3 yemek kaşığı sirke (herhangi bir cins olabilir)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tozşeker


TARİF

Öncelikle pirinci yıkayıp, üzerine 2 bardak su ekleyerek bir tencereye koyalım ve ateşin üzerine oturtalım. Üzerine tuz ve sirkesini de ilave edip, 10 dakika kadar haşlayıp, süzelim. Sonra soğuk suyla karıştırıp, tekrar süzelim. Böylece pirinçler daha dirileşip, birbirine yapışmaz.

Öte yandan somon fümeleri kuşbaşı et formunda doğrayıp, pirinçle karıştıralım. Sonra da hazırladığımız sosu pirinçli karışımın üzerine gezdirelim. En son aşamada ise çok ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve varsa taze naneyi de salatanın içine katalım. Çok hafifçe karıştırıp, soğuk olarak servise sunalım.

SOSUN TARİFİ

Sosu hazırlamak için ufak bir kasenin içinde hardal, sirke, zeytinyağı, tuz, karabiber ve toz şekeri iyice karıştıralım.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 282
favori
like
share
elma kurdu Tarih: 27.12.2007 21:42
emeğine sağlık
SU-PERISI Tarih: 27.12.2007 10:20
tarifin için saol sindy.eline emegine saglık