MALZEMESİ

500 gr un veya 5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su (kulak memesinden daha katı ve bir hamur olacak)

Çorbanın sosu;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
2 su bardağı süzme yoğurdu


TARİF

Unu derin bir kaba koyun, üzerine tuz atın. Aldığı kadar su ekleyip, iyice yoğurun. Sert ve sıkı bir hamur yapın. 1 saat kadar dinlendirin. Bezelere ayırıp, her bir bezeyi bir tahta üzerinde merdane ile açın (0,5 santim inceliğinde). Yufkaları biraz kurutun ve iki parmak genişliğinde şeritler halinde kesin (genişliği 3 cm). Şeritleri üst üste koyun. Üçgen (dar üçgen) olarak kesin. Tencereye biraz su koyup, kaynatın. Bir kase mantıyı suya ekleyin. Pişmesi için 10 dakika bekleyin. Bir ölçü tuz atın ve kenara alın. Tereyağını tavaya erimeye koyun. Bu arada süzme yoğurdu bir tasta az suyla ezip, sulandırın ve çorbanın içine dökün. Sonra kızdırılmış tereyağına biraz nane atın, karıştırın ve çorbanın üstüne gezdirip, servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 398
favori
like
share
_AsYa_ Tarih: 03.01.2008 15:40
[COLOR="Pink"]Teşekkürler Sindy
elma kurdu Tarih: 27.12.2007 21:37
teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 27.12.2007 10:19
en çok sevdigim çorba.eline saglık arkadaşım