Tonton Kanepe

Son güncelleme: 14.02.2008 14:56
  • MALZEMESİ

    3 adet orta boy ton balığı konservesi
    6 yemek kaşığı mayonez ve 1 kahve fincanı ılık su
    3 adet (sadece 3 dal) taze yeşil soğan (çok incecik doğranacak)
    Yarım demet dereotu (çok ince kıyılmış)
    5-6 adet kornişon turşu (tavla zarı gibi çok ufak, küp küp doğranacak)
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Süsleme için gerekli olan malzemeler:
    2-3 adet haşlanmış katı yumurta (sarısı ve akını pişince rende gibi doğranacak)


    TARİF

    Derin bir kasenin içinde suyu, yağı iyice süzdürülmüş ton balığı ile yeşil soğan, dereotu ve kornişon turşularını iyice karıştıralım. Üzerine tuz ve karabiberi serpiştirelim. Şimdi de mayonezle beraber ılık suyu ekleyip, tüm malzemeleri hep birlikte karıştıralım.
    İsterseniz kızarmış tost ekmeklerinin üzerine kalın bir tabaka şeklinde sürelim. Ya da bir tasa doldurup, yuvarlak bir servis tabağının ortasına oturtup, kenarlarına çıtırık ekmekleri dizelim. Ya da minik sandviç ekmeklerinin üzerine sürüp, bir tabağa dizelim. Ama her hal ve şartta üzerlerine rendelenmiş gibi yaptığınız katı yumurta süsünü ve bir yaprakçık maydanoz kondurmayı ihmal etmeyin.
#26.12.2007 12:06 0 0 0
  • güzel kanepen için saol sindy
#29.12.2007 21:22 0 0 0
  • Tarifin için teşekkürler Sindy
#30.12.2007 11:57 0 0 0
  • Ellerine Sağlık
#30.12.2007 15:00 0 0 0
  • Ellerinize sağlık
#14.02.2008 14:56 0 0 0