1'er adet kırmızı ve sarı dolmalık biber
200 gram sucuk
1 ölçü pizza hamuru
1 kutu mısır konservesi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tatlı kırmızı biber
1 diş sarmısak
425 gram konserve domates
2 yemek kaşığı konserve domates salçası
1 yemek kaşığı toz şeker
100 gram beyaz peynir
100 gram çedar peyniri
karabiber
Hazırlanışı:
Dolmalık biberleri dörde bölün, çekirdek kısımlarını çıkarıp küb şeklinde
doğrayın. Sucuğu uzunlamasına dörde bölün, verevine dilimleyin.
Mısırın suyunu süzün. Sarmısağı soyup dilimleyin. Dolmalık biber, sucuk
ve mısırı 5 dakika yağda kavurun. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ile
tatlandırın. Sarmısağı ilave edin.
Doğranmış domates, salça ve şekeri ekleyin. Ağzı açık olarak 5 dakika
pişirip soğumaya bırakın. Beyaz peyniri ufalayıp ilave edin. Tuzlayıp biberleyin.
Hamuru ikiye bölün. Her iki parçayı unlu tezgahın üstünde
32 cm. çapında açın. Üstüne kenarlarında 1 cm. boşluk bırakarak çedar
peynirini serpiştirin.
Domatesli karışımı çedar peynirinin üstüne yayın. Hamurun yarısını harcın
üstüne kapatın. Kenarlara çatalın ucu ile bastırarak sıkıştırın. Hazırladığınız
börekleri yan yana, yağlanmış bir tepsiye dizin. Önceden 220øde ısıtılmış
fırının alttan 2. rafında 25-30 dakika pişirin.