Acı biber bağımlılık yapar, pizza abur cubur değildir. İşte bilinen dorular ve yanlışlar..
Doğrular ve yanlışlar!
İngiliz The Times gazetesi yiyeceklerin etkileri ile ilgili olarak bilinen doğru ve yanlışları haberleştirdi.

İngiliz The Times gazetesi, acı biberin gerçekten bağımlılık yaptığını, yaşlandıkça kilo alındığı inanışının ise gerçeği yansıtmadığını yazdı.

Şeker boğaz ağrısına iyi gelir: Doğru

Şeker, bal ve pekmez, boğazdaki tahriş olmuş mukus zarının üzerini kaplar ve ağrıyı hafifletir. Hardal, yabanturpu ve güçlü soğanlar da mukusu sökerek boğaz ağrısını rahatlatır.

Bakırlı yiyecekler saçların ağarmasını önler: Yanlış

Bakır eksikliği saçların ağarmasını hızlandırsa da, bu minerali içeren yengeç, istiridye, ayçekirdeği, fıstık ve badem gibi yiyeceklerin yenmesiyle saç ağarması önlenemez. Saçlardaki pigment eksikliği renk kaybına yol açar.

Acı biber bağımlılık yapar: Doğru

Acı biber yendiğinde hissedilen acı, vücudun "doğal ağrı kesici" olarak bilinen endorfin hormonunu salgılamasına yol açar. Endorfin, aynı zamanda haz hissi de verdiği için insanlar bir süre sonra bu hazzı yeniden hissetmek için daha acı biberler yemeye başlar.

Pişirmek mineralleri yok eder: Yanlış

Demir, çinko, iyot, selenyum gibi çoğu mineral, besinlerin pişirilmesiyle kaybolmaz. Yalnızca potasyum pişirme sıvısına karışır ve bu sıvı kullanılmazsa mineral yok olur.

Çekirge, ıstakozdan daha besleyici: Doğru

İki çekirgede 28 gram protein (erkeklerin günlük ihtiyacının yarısı, kadınlarınkinin yüzde 75'i) ve 6 mg demir (günlük ihtiyacın yarısı) bulunur. Bütün bir ıstakoz ise 22 gram protein, 0.8 mg demir içerir.

Pizza abur cubur grubuna girer: Yanlış

Yarım margarita pizza ve balzamik sirkeli bir salata yiyerek yalnızca 360 kalori ve 12 gram yağ tüketmiş olursunuz. Ayrıca, bir porsiyon sebze yemiş olursunuz.

Kadınlar yağlı ve tatlı yiyecekleri sever: Doğru

Birçok araştırma, kadınların bisküvi, kek gibi yağlı ve şekerli yiyecekleri, erkeklerinse cips gibi yağlı ve tuzlu yiyecekleri tercih ettiğini gösteriyor.

Yaşlandıkça kilo almak kaçınılmazdır: Yanlış

Yaşlandıkça kas kütlemiz azalsa ve kalori yakma hızımız düşse de, düzenli egzersiz yaparak bu durumun önüne geçebiliriz. Üstelik spor salonuna gitmeden evde basit hareketlerle kilo almayı önleyebilirsiniz.

Elma uçuğu iyileştirir: Doğru

Bir elmada 150 "süper besleyici" maddenin yanı sıra vitaminler, mineraller ile tansiyon ve kolesterolü düşüren pektin maddesi bulunur. Elmanın içindeki kuersetin maddesi, uçuğa yol açan virüsleri öldürür. Kuersetin maddesi kabuğun hemen altında bulunduğu için elmayı kabuğuyla yemek en iyisidir.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 890
favori
like
share
AZRAA Tarih: 29.12.2007 17:09
ellerine ve emğine sağlık paylaşımın için teşekkürler.
eskitoprak Tarih: 29.12.2007 15:16
[QUOTE=SU-PERISI;2301193]sunuldu
anlamadım abla
_AsYa_ Tarih: 28.12.2007 18:24
Şeker boğaz ağrısına iyi gelir: Doğru

Şeker, bal ve pekmez, boğazdaki tahriş olmuş mukus zarının üzerini kaplar ve ağrıyı hafifletir. Hardal, yabanturpu ve güçlü soğanlar da mukusu sökerek boğaz ağrısını rahatlatır.


Bunu biliyodum çünkü hasta olduğumda annem hep zorla pekmez yedirir :72:
SU-PERISI Tarih: 28.12.2007 15:37
SU-PERISI Tarih: 28.12.2007 15:15
yararlı paylaşımın için saol eskitoprak.elmanın ucuga iyi geldigini bilmiyordum sayende ögrenmiş oldum.
eskitoprak Tarih: 28.12.2007 12:11
elmayi bende ilk defa dudum
Sylar Tarih: 28.12.2007 11:13
eskiden acı yerdim. Allah tan bağımlılık yapmamış. yoksa yanmıştım. fena dokunuyor çünkü.

pizzayı severim.elmayı da.
elmanın uçuğa iyi geldiğini biliyordum.
teşekkürler efendim..
eskitoprak Tarih: 27.12.2007 13:05
bende aci isot cok neden yiyiyorum diyordum kendi kendime
Grace Tarih: 27.12.2007 12:59
birkaçını biliyordum öğrenmiş olduk emeğine sağlık eskitoprak