KÜÇÜK EV PASTASI

Son güncelleme: 30.12.2007 12:00
  • Malzemeler:

    Pandispanya için;

    3 yumurta

    1 su bardağı şeker

    1 su bardağı un

    2 çorba kaşığı dolusu kakao

    1 paket kabartma tozu

    Krema için;

    3 su bardağı süt

    3,5 yemek kaşığı nişasta

    5-6 yemek kaşığı toz şeker

    süslemek için çikolata ve kakao

    Dilerseniz hazır pudingleri de kullanabilirsiniz. Hem değişik aromalar acısından zenginlik katıyor hem de pratik oluyor. Tabi eğer puding kullanacaksanız süt miktarını puding tarifinde verilene göre biraz daha az koymanız lazım.

    Yapılışı:

    Yumurta ile şekeri yaklaşık 7-8 dakika çırptıktan sonra, başka bir yerde karıştırılmış olan un ile kabartma tozunu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Malzemeler iyice karıştıktan sonra yağlanmış ve unlanmış uzun bir kek kalıbına dokun ve fırına verin. 150 derecede yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Kekiniz ılındıktan sonra şeklinin düzgün olması için tepedeki kabarıklığı alabilirsiniz. Düzeltilmiş keki ortadan ikiye bölün ve arasına önce krema sonra muz, çilek, fındık, çikolatalı fındıklar gibi elinizin altında bulunan malzemeleri dizin ve üzerine bir miktar daha krema yayın. Bunun üstüne kekin diğer yarısını koyduktan sonra kalan kremayla kekin tamamını kapatın. pencere kapı ve baca niyetine 6 küçük kare çikolata kullanabilirsiniz. Bunları yapıştırdıktan sonra üzerine yani çatısına kakao eleyebilirsiniz.

    Hem lezzetli hem de yapılışı eğlenceli bir pasta istiyorsanız deneyin..
    Afiyet olsun
#28.12.2007 10:09 0 0 0
  • lezzetli ve güzel bir tarif.emegine saglık
#28.12.2007 17:17 0 0 0
  • basit ama güzel bi pasta ellerine sağlık
#28.12.2007 17:21 0 0 0
  • Teşekkürler Sindy
#30.12.2007 12:00 0 0 0