Çökelekli Biberli çörek

Son güncelleme: 21.09.2011 14:22
  • biberli çörek tarifi - çökelekli biberli çörek nasıl yapılırMALZEMELER

    Hamur Malzemesi
    8 Su Bardağı Un
    1 Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Yaş Maya
    1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
    1 Tatlı Kaşığı Tozşeker
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    Yeterince Su
    Üstünün Malzemesi
    2 Soğan
    1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
    1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
    250 gr Çökelek
    1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
    1 Tatlı Kaşığı Kimyon
    1/2 Su Bardağı Susam

    YAPILIŞ TARİFİ

    Yaş mayayı ılık suda ezin. Unun ortasını açarak maya, tuz, şeker ve
    sıvıyağı ilave edin. Azar azar ılık su ekleyerek hamur yoğurun.
    Mayalanması için 45 dakika bekletin.
    Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvıyağda hafifçe kavurun. Biber salçasını
    ekleyip yağda 1-2 dakika ezin. Ocağı kapatıp çökelek, kimyon, kekik,
    kavrulmuş susam ve pul biberi ilave edip karıştırın.
    Mayalanan hamuru hafif unlu zemine alın. Kullanacağınız tepsi
    büyüklüğünde açıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Hamurun üzerine harcı
    eşit miktarda yayın. Elinizi sıvıyağa batırarak hafif hafif harcın üzerine
    bastırın. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.
#28.12.2007 10:36 0 0 0
  • güzel paylaşımların için saol sindy
#29.12.2007 21:50 0 0 0
  • Eline sağlık
#21.09.2011 14:22 0 0 0