biberli çörek tarifi - çökelekli biberli çörek nasıl yapılırMALZEMELER

Hamur Malzemesi
8 Su Bardağı Un
1 Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Yaş Maya
1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Tozşeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yeterince Su
Üstünün Malzemesi
2 Soğan
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
250 gr Çökelek
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1/2 Su Bardağı Susam

YAPILIŞ TARİFİ

Yaş mayayı ılık suda ezin. Unun ortasını açarak maya, tuz, şeker ve
sıvıyağı ilave edin. Azar azar ılık su ekleyerek hamur yoğurun.
Mayalanması için 45 dakika bekletin.
Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvıyağda hafifçe kavurun. Biber salçasını
ekleyip yağda 1-2 dakika ezin. Ocağı kapatıp çökelek, kimyon, kekik,
kavrulmuş susam ve pul biberi ilave edip karıştırın.
Mayalanan hamuru hafif unlu zemine alın. Kullanacağınız tepsi
büyüklüğünde açıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Hamurun üzerine harcı
eşit miktarda yayın. Elinizi sıvıyağa batırarak hafif hafif harcın üzerine
bastırın. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 401
favori
like
share
BiR-DOST Tarih: 21.09.2011 15:22
Eline sağlık
SU-PERISI Tarih: 29.12.2007 22:50
güzel paylaşımların için saol sindy