Malzemeler :
1/2 kg. patates
4 pırasa
1 adet soğan
50 gr. tereyağı
6 bardak et suyu
1 bardak koyu krema
2 çorba kaşığı kıyılmış kırmızı soğan
Bir tutam hindistancevizi unu
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı :
Pırasanın koyu yeşil yapraklarını ayıklayın.Bütün sebzeleri ince ince kıyın.Yağı geniş ve yayvan bir kapta eritin.Soğanı ve pırasayı, soğanların kavrulmamasına dikkat ederek, yumuşayıncaya kadar 10 dakika kadar hafif ateşte pişirin
Patatesi ve et suyunu da ilave ederek kaynatın.Kaynamaya başladıktan sonra kapağını da kapatıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.Çorbayı iyice süzün veya blendırdan geçirin ve iyice soğutun.
Kremayı, kırmızı soğanı, hizdistancevizini karıştırın.Tuzunu ve biberini ilave edip soğutulmuş bir kasenin içinde servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 356
favori
like
share