Malzemeler :
100 gr Kuru Kayısı
2,5 Su Bardağı Portakal Suyu
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
1 Kahve Fincanı Un
1 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Margarin

Hazırlanışı :
Fırını 200 derece ısıtın. Kayısıları doğrayıp 1 çorba kaşığını ayırın. Kalanını portakal suyu ile birlikte tavada 5 dakika kadar pişirip blenderden geçirin. Margarin, şeker, yumurta ve unu pürüzsüz bir karışım halini alana dek 2-3 dakika kadar karıştırın. Yağlanmış 4 puding kalıbına eşit miktarlarda paylaştırıp önceden ısıtılmış fırına vererek 20 dakika kadar pişirin.
Puding kalıplarını ters çevirerek pişen yumuşak kekleri düz servis tabaklarına alın. Hazırladığınız kayısılı portakal sosunu ısıtıp kalıplardan çıkardığınız sünger görünümlü yumuşak keklerin üzerine dökerek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 413
favori
like
share
gürkan Tarih: 13.02.2008 09:26
paylaşımın için teşekkürler su-perisi
wampirella Tarih: 08.02.2008 23:30
paylasım ıcın saol ablacım
sennur Tarih: 16.01.2008 00:15
:3:güzel tarif için teşekkürler superisi
_AsYa_ Tarih: 30.12.2007 12:59
[COLOR="Pink"]Paylaşımın için teşekkürler SU-PERISI