Malzemeler :
2-3 büyük havuç
6 bardak su veya et suyu
2 çorba kaşığı margarin
1 kahve fincanı patates nişastası
2 adet yumurta
Yarım demet maydonoz
3 adet yeşil biber
Tuz

Hazırlanışı :
Havuçların üzerlerini iyice kazıyıp yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın ve havuçları iyice yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu saklayıp, kevgirle havuçları alıp, iyice ezin. Sakladığınız suyun içine ezilmiş havuçları ekleyin.

Diğer yandan bir tavada margarini eritin. İçine boza kıvamında sulandırdığınız patates nişastasını dökün. Karıştırarak pişirin. Pişirdiğiniz nişastayı çorbanın üzerine yavaş yavaş ilave edin. Tuzunu, biberini ilave edip ağır ateşte kaynamaya bırakın. Servis yapmadan önce yumurtaları çırpıp terbiyesini yapın ve servise sunun. Dilerseniz üzerine maydanoz serpin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 445
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 28.04.2008 15:59
tşk
COCO Tarih: 27.04.2008 14:29