HAVUÇ ÇORBASI

Son güncelleme: 28.04.2008 14:59
  • Malzemeler :
    2-3 büyük havuç
    6 bardak su veya et suyu
    2 çorba kaşığı margarin
    1 kahve fincanı patates nişastası
    2 adet yumurta
    Yarım demet maydonoz
    3 adet yeşil biber
    Tuz

    Hazırlanışı :
    Havuçların üzerlerini iyice kazıyıp yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın ve havuçları iyice yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu saklayıp, kevgirle havuçları alıp, iyice ezin. Sakladığınız suyun içine ezilmiş havuçları ekleyin.

    Diğer yandan bir tavada margarini eritin. İçine boza kıvamında sulandırdığınız patates nişastasını dökün. Karıştırarak pişirin. Pişirdiğiniz nişastayı çorbanın üzerine yavaş yavaş ilave edin. Tuzunu, biberini ilave edip ağır ateşte kaynamaya bırakın. Servis yapmadan önce yumurtaları çırpıp terbiyesini yapın ve servise sunun. Dilerseniz üzerine maydanoz serpin.

#29.12.2007 21:30 0 0 0
#27.04.2008 13:29 0 0 0
  • tşk
#28.04.2008 14:59 0 0 0