Parfüm Üzerine Faydalı Bilgiler

Son güncelleme: 02.01.2008 16:20
  • Parfüm seçerken

    * Parfüm denemek için en uygun zaman akşam üzeri; çünkü bu saatlerde koku alma duyusu güçlü çalışıyor. Ayrıca kış mevsiminde de (tabii burnumuz tıkalı değilse :D ) yaz mevsimine göre daha güçlü koku alıyoruz.

    * Parfümü sıktıktan sonra en az bir saat teninizde olgunlaşması için beklemeniz gerek. Bu zaman sırasında parfümdeki alkol uçacak ve parfüm teninizdeki kimyasal maddelerle etkileşime girerek gerçek kokusunu verecektir.

    * Dergilerde parfüm ilanlarının kenarlarında kart üzerine denemeniz için sürülen koku örnekleri o parfüm hakkında iyi bir fikir verebilir. Ancak yine de sizin teninizde tam olarak nasıl durduğunu öğrenmek için bir parfümeride parfümü sıkarak denemeniz şart.

    *Parfüm denemeye gitmeden önce yediklerinize biraz dikkat etmeniz gerekiyor. Niye mi? Çünkü baharatlı, acı ve yağlı yiyecekler teninizin kimyasını biraz değiştiriyor, bu da parfmünü kokusuna yansıyarak sizi yanıltabilir.
    Daha dayanıklı parfümler için
    İyi şaraplar gibi parfümler de havayla temas ettikten sonra bozulabiliyor. Ama iyi baktıktan sonra parfümünüzün bir yıl ve onsekiz ay arası dayanmasını sağlayabilirsiniz. Nasıl mı?

    *Dökme değil spreyli şişeleri tercih edin. Bunun en önemli nedeni, ellerinizle temas eden parfümün bakterilere açık hale gelmesi ve daha kısa zamanda bozulması. Ayrıca spreyli parfümleri kullanması çok daha ekonomik.

    * Parfümünüzü kutusunda saklamanız onun ışığa maruz kalmasını önleyecektir. Işık parfümün hem kokusunu hem de rengini bozan bir etken. Bu nedenle parfümü kutusunda ya da kutusu yoksa karanlık bir yerde saklamak en iyisi.

    * Sıcak ve nemli ortamlarıyla banyolar parfümleri saklamak için pek de uygun mekanlar değiller. Buradaki sıcaklık ve nem parfümlerin kısa zamanda bozulmalarına neden olabilir. Yatak odaları parfüm saklamak için çok daha uygun.

    Ne zaman çok fazla?

    Parfüm kullanmayı sevenlerin yaptığı en büyük hata bunu biraz abartmak. Peki ne zaman az, ne zaman çok? İşte bunu anlamanızı sağlayacak birkaç ipucu.

    * Parfüm kullanırken en ideal sayı, parfümü değişik bölgelere iki ya da üç kez püskürtmek.

    * Parfümün tipi de miktarını belirlemede önemli bir etken; Eau de Parfum kuvvetli olduğu için her zaman daha az kullanılmalı. Eau de Toilette ise daha hafif ve uçucu.

    * Burnunuzda kokuya duyarlı alıcılar bir süre sonra etkisiz olacağı ve kokuyu hissetmeyeceği için parfümü az mı, çok mu sıktığınıza karar vermeniz zor olabilir. Yakın birisine bunu sormaktan çekinmeyin.

    * Cilt tipi de kokunun kalıcığılığını etkileyen bir unsur. Eğer yağlı cildiniz varsa koku daha yoğun ve uzun süre kalacaktır.

    * Eğer fazla kaçırdığınızı fark ederseniz, nemli bir havluyu teninize dokundurarak parfümün fazlasını alabilirsiniz.

    Neresi doğru, neresi yanlış?

    Bilek içi ve kulak arkası: Bilek içleri ve kulak arkası parfüm uygulamasındaki klasik bölgeler. Bunun nedeni bu bölgelerin vücudun her yerine kıyasla daha sıcak olması ve parfümün yayılmasını kolaylaştırması. Oysa bu aynı zamanda parfümün uçup gitmesine de neden oluyor. Yani aslında bu bölgeler parfüm sıkmak için pek de ideal değil.

    Yüz: Parfümde bulunan alkol özellikle hassa ciltlere zarar verebileceği için yüze parfüm sıkmak hiç doğru değil. Sadece bazı alkolsüz parfümler yüze sürülebilir. Erkeklerse tıraştan sonra after-shave uygulmasını yüzlerine değil, göğüslerine sürebilirler.

    Göğüs, kalça kemiği ve bacak üstleri: Bu bölgeler parfüm sürmek için en ideal bölgeler. Havayla temas etmedikleri için parfümünüz teninize hapsoluyor ve kalıcılığını çok uzun süre koruyarak, koku yaymaya devam ediyor.
#30.12.2007 11:52 0 0 0
  • Bir arkadaşınızda güzel duruyor diye bir parfümü satın almayın. Parfümlerin kokuları cilt tiplerine göre değişiklik göstermektedir. Bu yüzden parfüm almadan önce ilk olarak kolunuzun üst kısmında test edin, 10 dakika bekledikten sonra koku hoşunuza giderse satın alın.

    Parfüm denerken üçten fazla parfümü denemeyin. Üçten fazla parfüm denerseniz kokuları ayırdetmeniz zorlaşacaktır. Ancak, kahve çekirdeklerini koklayarak kokuları sıfırlayabilirsiniz.

    Parfüm denemek için koku alma duyularınızın daha hassaslaştığı akşam saatlerini tercih edin.

    Parfümleri şişeden koklayarak test etmeyin. Teninize sürüldüğünde bambaşka bir tepki verebileceğini hatırlayın.

    Kullanacağınız zaman, yer, giysi ve mevsime göre farklı parfümler almayı düşünebilirsiniz.

    Parfüm denerken cildinizin temiz ve kuru olmasına özen gösterin. Asla terliyken parfüm denemeyin.
#30.12.2007 11:57 0 0 0
  • Parfümünüzün ömrünü uzatmak için serin ve kapalı bir ortamda tutmanızı öneririz.

    Parfümünüzü güneşten ve kalorifer, soba gibi ısı kaynaklarından uzakta tutunuz.

    Yatak odaları parfümler için yeterince uygun ortamlardır.

    Yine de en uygun ortam, özellikle yaz aylarında, buzdolabıdır (Eau de parfum'ler hariç). Parfümünüzü sağlıklı bir şekilde saklamanızın yanısıra, her kullandığınızda parfümünüz kokusu ile birlikte serinlik de verecektir.

    Mümkünse spreyli şişeler kullanınız, hava ile teması azalan parfümün ömrü daha uzun olacaktır.

    Parfümünüzü kullandıktan sonra mutlaka kapağını sıkıca kapatınız.
#30.12.2007 11:58 0 0 0
  • Parfüm kullanmanın altın kuralı: çok fazla parfüm kullanmayın. Bir odaya gireceğiniz zaman, parfümünüz sizden önce girmesin...

    Parfümleri nabzınızın attığı yerlere, yani bileklerinize, boynunuza, göğüslerinizin arasına, kulaklarınızın arkasına, hatta dirsek ve dizlerinizin arkasına, ayak bileklerinize, baldırlarınızın iç kısımlarına sıkınız. Buralarda kanınız derinizin üst kısmına yakın olduğunundan, bu bölgeler daha sıcaktır ve parfümünüzün daha iyi yayılmasını sağlayacaktır.

    Coco Chanel diyor ki: "Parfümünüzü öpülmek istediğiniz yerlere sıkınız". Dikkate almaya değer...

    Parfümü yaklaşık 30 cm. uzaklıktan sıkınız. Estee Lauder tarafından önerilen diğer bir yöntem de, parfümü havaya sıkmak ve oluşan parfüm bulutunun içine girmek...

    Ayrıca saçınızı fırçalamadan önce saç fırçanıza bir miktar parfüm sıkmanızı öneririz.

    Parfümü kıyafetlerinize sıkmayınız. Parfümün içerisindeki yağlar özellikle ipek gibi hassas kumaşlarda lekeye sebep olabilir. Parfümleri sadece vücudunuza, kokunun gelişebileceği yerlere sıkınız. En iyisi, parfümü giyinmeden önce kullanmaktır.

    Eau de toilette türü parfümler yaklaşık 4 saat, eau de parfum türleri ise 8 saat kadar üzerinizde kalır (Bir parfümün yağ oranı ne kadar yüksekse, kokusu o kadar kalıcıdır).

    Parfümünüzün kokusunun vücudunuzda daha kalıcı olması için, parfümü sürmeden önce aynı markaya ait vücut losyonu, nemlendirici, pudra gibi yan ürünleri kullanınız, parfümü bunun üzerine sıkınız. Bu ürünlerin içerisindeki yağlar, parfümü tutarak daha kalıcı olmasını sağlayacaktır.

    Parfümler kuru ve açık renkli ciltlerde daha az kalıcıdırlar (Parfümler bu cilt tiplerinde daha uçucu olurlar). Bu yüzden ğparfümler kuru ciltlerde daha sık tazelenmeli ve yan ürünlerle birlikte kullanılmalıdırlar.

    Parfümü şişesinden parmağınızla sürmeyiniz. Derinizdeki yağ, şişenin içerisine girerek parfümünüzün kokusunun bozulmasına sebep olabilir. Bu yüzden püskürtmeli parfümleri tercih edin, ya da bir parça pamuk üzerine döktükten sonra üzerinize uygulayın.
#30.12.2007 12:00 0 0 0
  • Ellerine saglik Arkadasim,bilgiler icin tesekkürler
#31.12.2007 08:19 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#31.12.2007 13:33 0 0 0
  • teşekkürler..
#02.01.2008 16:20 0 0 0