Malzemeler:

1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı toz şeker
3 + 1/4 su bardağı un
3 yumurta
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı anason aroması veya şekerli vanilin
isteğe göre 1 su bardağı dövülmüş fındık / damla çikolata / antep fıstığı / portakal kabuğu v.b.


Hazırlanması:

Fırını 190C'ye getirin. Fırın tepsisini yağlayın ya da yağlı kağıt serin.
Yağ, yumurta, şeker ve vanilini mikserle iyice çırpın. Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kabın içinde karıştırın. Bunu yumurtalı karışıma ekleyin. Elinizi yıkayıp ıslak bir bezle nemli kalacak şekilde silin. Hamuru 4 parçaya ayırın. Her birini fırın tepsinizin boyunda rulo yapın. (Hamur biraz daha una ihtiyaç duyabilir ama mümkün olduğunca az un ekleyin, eklediğiniz un 1 su bardağını geçmesin.)
Ruloların üzerine elinizle hafifçe bastırıp düzleşmelerini sağlayın. Fırında 25-30 dakika (altın sarısı renk alana kadar) pişirin.
Fırından çıkarıp fırın telinde soğumalarını sağlayın. Ele alınabilecek kadar ılınınca ruloları verev kesin. Tekrar fırına verip her iki tarafını 6-10 dakika daha pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 407
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 04.01.2008 18:14
paylaşımın için teşekkürler AsYa
Sindy Tarih: 04.01.2008 14:15
tarif icin tesekkurler AsYa