[URL=http://imageshack.us]



malzemeler:

4 yufka
yarım kg kıyma
3 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
arzu edilirse 1 tatlı kaşığı pulbiber
1 su bardağı mısır özü yağı
1 kase sarımsaklı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağında kızdırılmış 1 tatlı kaşığı pulbiber

hazırlanması:

kıymayı, ince doğranmış soğan, karabiber, tuz ve isterseniz pulbiber ile yoğurup mantının içini hazırlayın.
her bir yufkayı sekize bölüp tüm üçgenleri üstüste koyun. kıymalı içten ceviz büyüklüğünde bir parça alıp yufkanın geniş tarafına yayın. üçgenlerin kenarlarını içe doğru kapatmadan sarın ve üzerlerine fırça ile su sürün. daha sonra her bir ruloyu içe doğru kıvırarak sarın. tüm üçgenleri tamamlayıp bir tepsiye dizin.
mısır özünü tavada kızdırıp mantıların her iki yanını kızartın. sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli sos ile servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 464
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 04.01.2008 18:13
çok severim.eline saglık AsYa
Sindy Tarih: 04.01.2008 14:14
ellerine saglik AsYa
BoardBeLasi Tarih: 31.12.2007 14:30
sanirim buraya acmak istedin konuyu

bu arada ellerine saglik cok guzel gozukuyor:3:
_AsYa_ Tarih: 30.12.2007 19:40
Konuyu yanlış yere açmışım