Rıza

Son güncelleme: 31.12.2007 03:36
  • Rıza (2007)

    Vizyon tarihi: 4 Ocak 2008
    Yönetmen: Tayfun Pirselimoğlu
    Senaryo : Tayfun Pirselimoğlu
    Müzik: Cengiz Onural
    Görüntü yönetmeni: Colin Mounier
    Tür: Dram
    Yapım: Türkiye 2007 109 dakika (Renkli)
    Dil: Türkçe
    Dağıtıcı Firmalar: 35 Milim Filmcilik

    Rıza Adana-İstanbul hattında çalışan bir kamyon şoförüdür. Bir gün İstanbul'da kamyonu arızalanan Rıza'nın hem konaklayacak bir yer hem de kamyonunu tamir ettirecek para bulması şart olmuştur. Parayı denkleştirebilmek adına istemediği işlere bulaşan Rıza için artık vicdan muhasebesi yapmak kaçınılmazdır.

    Seyirciyi de "Farklı hayatların farkında mıyım?" sorusunu sormaya ve öz eleştiri yapmaya davet eden, yalıtılmışlığın ve umutsuzluğun hakim olduğu' film ilk defa 57. Berlin Film Festivali/Forum Of New Cinema'da gösterilmişti.

    Bu gösterimden sonra diğer pek çok festivalden davet alan RIZA Nisan ayında 9.Buenos Aires Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'de, Haziran ayında 54. Sydney Film Festivali'de, Temmuz ayında Yeni Zelanda Uluslararası Film Festivali'de ve Ağustos ayında Edinburgh Uluslararası' Film Festivali'de seyirciyle buluştu.

    16-24 Ekim'de 28.si yapılacak olan Valencia Film Festivali'nin yarışmalı bölümüne Kabul edilen film, ayrıca Montreal Dünya Film Festivali, Kopenhag Uluslararası Film Festivali, Haifa Uluslararası Film Festivali, Pusan Uluslararası Film Festivali, Ghent Uluslararası Film Festivali, Montpellier Uluslararası Film Festivali, Varşova Uluslararası Film Festivali ve Osaka Avrupa Filmleri Festivali'ne katılacak.

    Film ayrıca 44.Altın Portakal Film Festivali ve 3. Eurasia Film Festivali'ne katılması bekleniyor.
#31.12.2007 03:36 0 0 0