Kış için bakım tüyoları

Son güncelleme: 04.01.2008 11:57
  • Banyodan sonra mutlaka uygun nemlendiriciler kullanın. Hatta yıkanırken yağlı temizleyiciler, nemlendiricili sabunlar kullanılmasında yarar var. Her sabah yüzünüzü yıkadıktan sonra uygun nemlendirici sürün. Kışın daha fazla nemlendiriciye ihtiyaç duyabileceğinizi gözardı etmeyin. Yıkanırken kurutmayan sabunlar, saçınız çok kuruysa yağ içeren şampuanlar kullanın. Her banyo sonrası, cildiniz çok kurumadan vücudunuzun her yerini nemlendirin. Bol su için. Biotin, çinko, folik asit, omega 3 yağ asitleri bakımından zengin beslenin. Haftada 1-2 kez, yüzü tahriş etmeyen, ölü derilerin atılmasına da yardımcı peeling (soyucu) jeller kullanın. Bunların vücut için olanları hem cildin ölü derilerini temizler hem kıl köklerindeki keratin tıkaçları ortadan kaldırır. Bu kıl dönmelerini ve batık kıl oluşumlarını da önler.
    Hava şartlarına uygun giysiler seçin. Soğuklarda, çok kalın giymek yerine, ince ama kat kat giysileri tercih edin. Terleten sentetik giysiler, mantar hastalıkları riskini artırır.
    Bunlardan sakının

    Kışın daha depresif olduğumuz, iştahımızın arttığı kesin. Ancak her kışı yaz takip ediyor. Fazlalıklar, ihmal edilenler birkaç ay sonra göze batacaktır. Kışın:

    Aşırı kalorili ve ağır yiyeceklerden
    Nemlendiricisiz sokağa çıkmaktan
    Susuz kalmaktan
    Soğuk ve rüzgardan
    Yıkanmayı geciktirmekten
    Dudaklarınızı bakımsız bırakmaktan
    Ellerinizi kremsiz ve eldivensiz bırakmaktan sakının.
    Dudaklara bariyer

    Vücutta soğuktan, rüzgardan, ayazdan en fazla etkilenen yer, dudaklar. Dudakları yıpranmaya karşı korumak şart. Bu sadece görünüm için değil, çatlakların yol açtığı ağrıların önlenmesi için de gerekiyor.

    Kayak pistinde ve sokağa çıkarken içinde SPF bulunan koruyucu kullanmayı ihmal etmeyin
    Çatlayan dudakları toparlayan özel ürünlerden destek alın. Bunların üstüne de ruj sürebilirsiniz.
    Dudaklardaki kan dolaşımını hızlandırmak için esmer şekerle dudak kremini karıştırıp dudaklarınıza sürün. Sonra ılık suyla ıslatılmış çok yumuşak bir diş fırçasıyla hafifçe ovun ve durulayın
    Pudra oranı fazla, uzun süre kalıcı rujları dikkatli kullanın.
#01.01.2008 14:49 0 0 0
  • değerli paylaşımın için teşekkürler su-perisi
#01.01.2008 19:54 0 0 0
  • faydali bilgiler icin sagolasin SU-PERISI
#04.01.2008 11:57 0 0 0