Malzeme:
1 lt. süt
2 su bardağı şeker
250 gr. tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı un

Yapılışı:
Süt ve şeker kaynatılır. Onlar kaynarken diğer tarafta tereyağı eritilir, zeytinyağı eklenir ve unla birlikte pembeleşene kadar kavrulur. İçine kaynar (önemli) şekerli süt eklenerek karıştırılır (koyu muhallebi kıvamında olacak) ve tepsiye dökülür. Ben kare borcama döktüm. Üstten ısı verilmiş fırında, üzeri pembeleşinceye kadar tutulur. Sonra kesilerek sıcak sıcak servis tabağına alınır. Tarçın ve kıyılmış fındıkla servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4137
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 00:16
saol su-perisi ellerine sağlık
vbroot Tarih: 31.01.2008 19:03
teşekürler.
Grace Tarih: 29.01.2008 12:51
Ellerine sağlık Su Perisi
refik Tarih: 29.01.2008 12:49
su-perısı teşekkürler eline sağlık
Nerqish Tarih: 28.01.2008 13:42
[COLOR="SlateGray"]ellerine saglik canim
kacarli06 Tarih: 27.01.2008 18:35
_AsYa_ Tarih: 03.01.2008 14:39
[COLOR="Pink"]paylaşımın için Teşekkürler SU-PERISI