Süt Helvası

Son güncelleme: 08.02.2008 00:16

  • Malzeme:
    1 lt. süt
    2 su bardağı şeker
    250 gr. tereyağı
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 su bardağı un

    Yapılışı:
    Süt ve şeker kaynatılır. Onlar kaynarken diğer tarafta tereyağı eritilir, zeytinyağı eklenir ve unla birlikte pembeleşene kadar kavrulur. İçine kaynar (önemli) şekerli süt eklenerek karıştırılır (koyu muhallebi kıvamında olacak) ve tepsiye dökülür. Ben kare borcama döktüm. Üstten ısı verilmiş fırında, üzeri pembeleşinceye kadar tutulur. Sonra kesilerek sıcak sıcak servis tabağına alınır. Tarçın ve kıyılmış fındıkla servis yapılır.
#01.01.2008 15:44 0 0 0
  • paylaşımın için Teşekkürler SU-PERISI
#03.01.2008 14:39 0 0 0
#27.01.2008 18:35 0 0 0
  • ellerine saglik canim
#28.01.2008 13:42 0 0 0
  • su-perısı teşekkürler eline sağlık
#29.01.2008 12:49 0 0 0
  • Ellerine sağlık Su Perisi
#29.01.2008 12:51 0 0 0
  • teşekürler.
#31.01.2008 19:03 0 0 0
  • saol su-perisi ellerine sağlık
#08.02.2008 00:16 0 0 0