Malzemeler

1 armut
125 gr süzme yoğurt
1 çay kaşığı bal
1 tatlı kaşığı iri çekilmiş fındık
1 çay kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı
1 tutam tarçın
1 tutam safran
1 kahve fincanı su

Hazırlanışı
* Armudu soyup boyuna ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. İnce ince dilimleyip küçük bir tavaya alın. Safranı suda eritip armutlara ekleyin. Tarçın serpip armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

* Yoğurdu bir kapta balla karıştırıp servis kâsesine alın.

* Armut dilimlerini yoğurdun üzerine yerleştirin. Pişme suyundan 2-3 kaşık üzerine gezdirin. Çekilmiş fındık ve antepfıstığı serpiştirip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 420
favori
like
share