Malzemeler

1 çay bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kırmızı mercimek
6.5 su bardağı su
1 orta boy patlıcan
2 çorba kaşığı salça
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz

Hazırlanışı
* Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün ve kalan 5 bardak suyu ekleyip basınçlı tencerede 45 dakika pişirin.

* Mercimeği yıkayıp süzün. Patlıcanın kabuğunu soymadan küçük küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sıkarak sudan çıkarın.

* Salçayı 1 kaşık suyla ezin. Mercimek, patlıcan, tuz ve salçayı nohutlu buğdaya ilave edip pişirin.

* Sarımsakların kabuklarını soyup ezin. Sumak ekşisiyle birlikte tencereye ekleyip karıştırın. Nane ve kırmızıbiberi tereyağda kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 388
favori
like
share
Sindy Tarih: 04.01.2008 14:00
tarif icin tesekkurler SU-PERISI