Kağıtta midyeli spagetti

Son güncelleme: 02.01.2008 10:10
  • Malzemeler

    Yarım paket spagetti
    300 gr ayıklanmış midye
    200 gr dondurulmuş karides
    4 domates
    1 soğan
    2 diş sarımsak
    7 siyah zeytin
    3-4 dal maydanoz
    2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
    Yarım su bardağı beyaz şarap
    Yarım su bardağı su
    Tuz

    Hazırlanışı
    * Midyeyi yarım bardak şarap ve yarım bardak suda 15 dakika haşlayıp süzün.

    * Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.

    * Ayçiçek yağını tavada kızdırın. Soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleştirin. Domates ve karidesleri ilave edin. Tuz serpip 10 dakika üzeri kapalı olarak pişirin.

    * Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Midye, karidesli sos ve zeytini makarnaya ilave edip bir kapta harmanlayın. Karışımı dört yağlı kâğıda paylaştırıp paket şeklinde sarın ve önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
#02.01.2008 10:10 0 0 0