dana güveci nasıl yapılır - şehriyeli güveç tarifi

Malzemeler

750 gr dana kuşbaşı
2 çay bardağı arpa şehriye
1.5 su bardağı su
4 çorba kaşığı sıvıyağ
3 domates
3 sivribiber
5-6 dal taze soğan
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
* Soğan ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri iri iri doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tencerede kızdırıp eti kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.

* Et suyunu çekince domates, tuz, biber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.

* Bir tencerede kalan yağı ısıtın. Şehriyeyi ekleyip kavurun. 1.5 bardak su ve tuz ekleyip şehriye suyun yarısını çekene kadar kısık ateşte pişirin.

* Şehriyeyi geniş tabanlı bir güvece alın. Ortasına etli malzemeyi ekleyin. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 676
favori
like
share
Sindy Tarih: 04.01.2008 14:26
tarif icin tesekkurler SU-PERISI