Malzemeler

2 su bardağı kurutulmuş mürdüm eriği
1 su bardağı su
1.5 su bardağı tozşeker
30 gr tereyağı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

Hazırlanışı
* Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün ve eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp 1 bardak kaynar su ekleyin. Üzerine şekeri ilave edip pişirin.

* Bir tavada tereyağını eritin. Erikleri servis tabağına alıp üzerine tereyağını gezdirin. Ceviz içi serpiştirip sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 311
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 01:32
saol su-perisi ellerine saglık
Sindy Tarih: 04.01.2008 13:53
ellerine saglik SU-PERISI
_AsYa_ Tarih: 03.01.2008 15:39
[COLOR="Pink"]Tarifin için teşekkürler SU-PERISI