İlaçlar ( Uyuşturucular )

Son güncelleme: 20.06.2008 21:13


  • Doktorlar uyuşturucuları ne gibi haller için verirler?
    Bunlar sancı dindirici ilaçlar arasında en kuvvetli olanlarıdır ve ancak sancı dayanılamayacak derecede şiddetli olduğu hallerde doktorlar tarafından hastalarına verilir.

    Uyuşturucular doktor reçetesi olmadan eczanelerden temin edinilebilinir mi?
    Doktor reçetesi şarttır.

    Uyuşturucuların öteki sancı dindirici ilaçlardan ne gibi üstünlükleri vardır?
    Uyuşturucular, bütün öteki sancı dindirici ilaçlardan kat kat daha etkilidir.

    Sinir gerginliğini gidermek veya uyku getirmek için barbitürat veya musekkinlerin yerine uyuşturucular kullanılmalı mıdır? Hayır. Uyuşturucular hiçbir zaman uyku getirmek için veya sinir gerginliğini gidermek için kullanılmamalıdır.

    Bir kişi uyuşturuculara müptela olmak üzere olduğunu nasıl anlayabilir? Kişi söz konusu uyuşturucu için şiddetli duygusal bir istek duyacak ve bu uyuşturucu maddeyi alamadığı zaman çok nahoş fiziki belirtiler gösterecektir.

    Uyuşturucuların tesirlerine karşı muafiyet veya direnç kazanılır mı? Aslında uyuşturuculara karşı direnç söz konusu değildir. Ancak bunların fazla miktarlarda kullanılması, aynı tesiri elde etmek için fazla dozajları gerektirebilir.

    Daha etkili uyuşturuculara müptela olunması ne kadar çabuk olur? Müptela olmak için genellikle aynı uyuşturucunun en azından birkaç hafta devamlı olarak alınması gerekecektir. Ancak, hassasiyeti fazla olan bazı kişilerin uyuşturucudan birkaç doz aldıktan sonra buna müptela oldukları da görülmüştür.

    Uyuşturucu iptilasını tedavi metotları var mıdır? Evet, ama bu genellikle çok efor ve olağanüstü sebat gerektirmektedir.

#02.01.2008 12:33 0 0 0
  • ızdıraplı ve şiddetli agrılı hastalara veriliyor.Allah yardımcıları olsun.
#03.01.2008 10:14 0 0 0
  • ilaçların ne amaçla kullandığını bilmek ileride bize çok faydalı olabilir
#20.06.2008 21:13 0 0 0