Malzemeler

Tabanı için

4 adet yumurta beyazı
1 su bardağı toz şeker
1 paket krema sertleştirici
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı sirke
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
1/8 çay kaşığı tuz


Kreması için

4 yemek kaşığı toz şeker
200 ml krema (1 kutu)
1 paket krema sertleştirici


Üstü için

İstediğiniz meyveler

Hazırlanışı

Yumurtta akları, şeker ve tuz ile kar oluşturana kadar çırpılır.
Yumurta karı oluşunca diğer malzemeler eklenerek çırpılmaya devam edilir.
Oluşan sert hamuru 26 cm'lik bir kelepçeli kalıbın tabanının üzerine koyun. Hamur dağılmayacak kadar sert olduğu için kalıbın çemberine ihtiyaç duyulmuyor. O yüzden kullanmıyoruz.
Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırında rengi kreme dönene kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkartmadan kapağı açık şekilde soğutuyoruz.
Tabanımız soğuduğunda krema malzemelerinin tamamı çırpılır.
Hazırlanan krema tabanın üzerine boşaltılıp, meyve dilimleri ile süslenir.
Dolapta 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 375
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:12
saoll eline sağlıkk
tsk
SU-PERISI Tarih: 10.04.2008 18:40
paylaşım için teşekkürler.
gürkan Tarih: 13.02.2008 09:26
teşekkürler ablacım ellerine saglık
wampirella Tarih: 08.02.2008 23:30
thank you su-perisi...
Sindy Tarih: 17.01.2008 09:53
ellerine saglik SU-PERISI
sennur Tarih: 16.01.2008 00:18
yeni bir tarif ,güzel olduğunu tahmin ediyorum ellerine sağlık superisi