İrmik Köftesi

Son güncelleme: 04.01.2008 13:38
  • MALZEMELER
    125 gr margarin
    1/2 kg irmik
    2 su bardağı su
    yağ
    tuz
    iç malzemesi :
    250 gr kıyma
    1 adet soğan
    kimyon
    1 kahve fincanı dolmalık fıstık
    tuz, karabiber
    HAZIRLANIŞI

    İrmiği bir kaba boşaltın, içine eritilmiş margarin, tuz ve bir su bardağı su katıp, kanştırın. Üzerini örtüp, dinlenmeye bırakın. Diğer yanda kıymayı, rendelediğiniz soğanla az yağda kavrun. İçine fıstık, tuz, ve baharatları koyup, karıştırın ve soğumaya bırakın. Dinlendirdiğiniz irmik hamurunu bir bardak su takviyesi ile tekrar yoğurun. Hamur haline getirdiğiniz irmikten küçük parçalar alıp avuç içinizde açın ve içine soğutulmuş kıymadan koyup köfte gibi hazırlayın. Tavada, kızgın yağda altı üstü pembeleşinceye dek kızartın. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.
#03.01.2008 12:07 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#04.01.2008 13:38 0 0 0