MALZEMELER
125 gr margarin
1/2 kg irmik
2 su bardağı su
yağ
tuz
iç malzemesi :
250 gr kıyma
1 adet soğan
kimyon
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI

İrmiği bir kaba boşaltın, içine eritilmiş margarin, tuz ve bir su bardağı su katıp, kanştırın. Üzerini örtüp, dinlenmeye bırakın. Diğer yanda kıymayı, rendelediğiniz soğanla az yağda kavrun. İçine fıstık, tuz, ve baharatları koyup, karıştırın ve soğumaya bırakın. Dinlendirdiğiniz irmik hamurunu bir bardak su takviyesi ile tekrar yoğurun. Hamur haline getirdiğiniz irmikten küçük parçalar alıp avuç içinizde açın ve içine soğutulmuş kıymadan koyup köfte gibi hazırlayın. Tavada, kızgın yağda altı üstü pembeleşinceye dek kızartın. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 435
favori
like
share
Sindy Tarih: 04.01.2008 14:38
tarif icin tesekkurler SU-PERISI