3 yufka
½ kg pazı(zılk)
1 soğan
1 yumurta
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 çorba kaşığı kavrulmuş kıyma
Kırmızı pul biber, karabiber, tuz
Kızartmak için sıvıyağ
yapılışı:
Pazıları yıkayın, ister incecik kıydıktan sonra çok az su ilavesiyle haşlayın, ya da yaprakları kaynar suya sokup çıkarın, sonra doğrayın. Her iki şekilde de yapılabilir. İncecik doğradığınız soğanı zeytinyağında hafifçe soteleyin, sonra pazıları ve kıymayı ekleyip sotelemeye devam edin, baharatlarını ekleyip ateşten alın, ılıyınca yumurtayı ekleyerek iyice karıştırın.
Yufkaları istediğiniz büyüklükte üçgen şeklinde kesin. Yuvarlak tarafına iç harç koyun sarın, yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin. Kızgın yağda kızartın, servis tabağına alarak, sıcak olarak servis yapın.