Pazılı sigara Böreği

Son güncelleme: 03.01.2008 12:53
  • Malzemeler

    3 yufka
    ½ kg pazı(zılk)
    1 soğan
    1 yumurta
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    4-5 çorba kaşığı kavrulmuş kıyma
    Kırmızı pul biber, karabiber, tuz
    Kızartmak için sıvıyağ

    yapılışı:

    Pazıları yıkayın, ister incecik kıydıktan sonra çok az su ilavesiyle haşlayın, ya da yaprakları kaynar suya sokup çıkarın, sonra doğrayın. Her iki şekilde de yapılabilir. İncecik doğradığınız soğanı zeytinyağında hafifçe soteleyin, sonra pazıları ve kıymayı ekleyip sotelemeye devam edin, baharatlarını ekleyip ateşten alın, ılıyınca yumurtayı ekleyerek iyice karıştırın.

    Yufkaları istediğiniz büyüklükte üçgen şeklinde kesin. Yuvarlak tarafına iç harç koyun sarın, yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin. Kızgın yağda kızartın, servis tabağına alarak, sıcak olarak servis yapın.
#03.01.2008 12:25 0 0 0
  • noimage
#03.01.2008 12:53 0 0 0