Malzemeler:

Alt kısmı için:

1 ¼ su bardağı un
½ su bardağı margarin
¼ su bardağı pudra şekeri
½ çay kaşığı vanilya


Dolgu için:

1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1/3 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
Üzerine serpmek için pudra şekeri



Yapılışı:

Öncelikle ocağımızı 175- 180 (350) dereceye ısıtıyoruz. Alttaki kurabiye kısmı için gerekli malzemeleri karıştırıp, pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yoğuruyoruz. Yağsız 20 cm x 20 cm boyutlarındaki fırın tepsimize iyice bastırarak döşeyip, 15-20 dakika kenarları hafifçe kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Hamurumuz pişerken üst kısmı için gerekli malzemeleri bir araya getirip, iyice çırpıyoruz. Hafifçe pişen hamur tabanını fırından alıp, sıcakken üzerine hazırladığımız dolgu karışımını döküyoruz. Tekrar fırına koyup, 15-20 dakika daha üst kısmı sertleşinceye kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis yapıyoruz.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 426
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 00:31
asya ellerine saglık
Sindy Tarih: 04.01.2008 12:55
ellerine saglik AsYa
SU-PERISI Tarih: 03.01.2008 17:11
eline emegine saglık AsYa
Grace Tarih: 03.01.2008 16:02
Eline sağlık Asya