malzemeler:

1,5 su bardağı pudra şekeri
2 poşet vanilya
125g margarin, oda sıcaklığında
2 yumurta
yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kahve
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
isterseniz 1 yemek kaşığı kakao
yarım çay kaşığı zencefil
tarçın


hazırlanması:

1. pudra şekeri, vanilya ve margarini mikserle karıştırın. yumurtaları ve süt ile erittiğiniz kahveyi ekleyin. 1-2 dakika daha çırpıp un ve kabartma tozunu ekleyin. iyice karıştırıp limon rendesi, ceviz, kakao ve zencefili ekleyin. yumuşak bir hamur elde edene kadar mikserle karıştırın.

2. hamuru sert bir zemine alıp yoğurun. (unu az geldiyse ekleyin) ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin.

3. yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 175C fırında 5-10 dakika pişirin. fırından aldıktan sonra üzerlerine tarçın serpin.


Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 486
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 03.01.2008 18:07
güzel tarifin için saol AsYa