Malzemeler:

125 gr. margarin
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
4-5 kaşık marmelat
İri kıyılmış antep fıstığı veya fındık

Üzeri için:

2 yemek kaşığı tozşeker

Yapilis Tarifi:


Yumurtaların birinin akını ayırın. Margarini eritip soğutun.
Yoğurma kabında margarin, yumurtalar, yoğurt, tozşeker ve kabartma tozunu karıştırın.
Aldığı kadar un ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Tezgahı unlayın.
Hamuru merdane ile 1 cm. kalınlığında açın. Bir bardakla kesin. Ortasını minik kalıpla oyun.
Üzerine yumurta beyazı sürüp, tozşekere batırıp, yağlanmış tepsiye dizin.
Orta ısılı fırında pembeleşinceye kadar ipişirin. Soğutun. Aralarına marmelat sürüp yapıştırın.
Etrafını bıçakla hafif marmelatlayın. İri kıyılmış fındık veya antep fıstığına bulayıp, servis yapın.

AFİYET OLSUN.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 577
favori
like
share
Sindy Tarih: 04.01.2008 14:30
tesekkurler AsYa
SU-PERISI Tarih: 04.01.2008 11:42
paylaşımın için teşekkürler