MALZEME;
2 su bardağı dövme
1-1,5 kg. yoğurt
3-4 diş sarımsak
Kuru nane
Tuz ve yeterince su
yapılışı:

Bir tencereye önceden ıslatılmış olan dövme üzerine su ve tuz ilave edilerek yumuşak pilav halini alıncaya kadar pişirilir.Diğer yanda iyice dövülen sarımsak, yoğurdun içine konur ve 2 bardak su ilave edilerek katı bir ayran halini alıncaya kadar çırpılır.Pişen dövme derin bir kapta soğutulur.Soğuyunca özleşinceye kadar yoğrulur (5 dk.).İçine hazırlanan katı ayran eklenir ve karıştırılır.Çorbanın üzerine biraz kuru nane eklenerek soğuk olarak servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 499
favori
like
share
elma kurdu Tarih: 04.01.2008 16:33
SAOLASIN
Sindy Tarih: 04.01.2008 14:04
emegine saglik SU-PERISI