MALZEMELER

- 3 adet yumurta
- 7 çorba kaşığı toz şeker
- 7 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu

Şurubu İçin :
- 4 adet portakal
- 6 çorba kaşığı toz şeker


YAPILIŞI

Portakalın kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. Portakal suyunu bir tencereye koyun. 6 kaşık toz şekeri ve portakal rendesini de ekleyin. İki taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.

Bir çelik tencereye yumurtaları ve 7 kaşık şekeri koyun. Kısık ateşte hızlı hızlı karıştırarak birkaç dakika pişirip ateşten alın. İçine un, vanilya ve kabartma tozunu katın.

Teflon tepsiyi yağlayın. Karışımı içine dökün. Fırına koyup pembeleşinceye kadar pişirin ve fırından çıkarın. Üzerine soğuttuğunuz şurubu dökün. Bir süre beklettikten sonra buzdolabına koyun. Soğuyunca servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 453
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 01:31
eline sağlık su-perisi
refik Tarih: 04.01.2008 16:54
tesekkurler SU-PERISI
Sindy Tarih: 04.01.2008 13:56
guzel tarif, tesekkurler SU-PERISI
_AsYa_ Tarih: 04.01.2008 12:42
[COLOR="Pink"]Tarifin için Teşekkürler