Muhallebi için:
1 litere süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin

Pelte için:

3 su bardağı mandalina suyu
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker

hazirlanisi

Muhallebi malzemesi margarin ve vanilya dışında tencereye aktarılır. Orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce margarin ve vanilya katılır, karıştırılır. Soğurkan ara ara karıştırılır. Pelte malzemesi diğer tencereye konur. Orta ateşte şeffaflaşıp, kıvam alana dek pişirilir, soğutulur. Kaselerin yarısına muhallebi konur, kalan kısmı da pelteyle tamamlanır. Üzeri arzu edilen şekilde süslenir, ikram edilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 456
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 01:30
tarifin için saol ablacım
eskitoprak Tarih: 05.01.2008 11:02
tesekkurler
SU-PERISI Tarih: 04.01.2008 18:02
eline saglık sindy.bende portakallısını yapıyordum.