Pirinçli Kabak Çorbası

Son güncelleme: 04.01.2008 17:05
  • malzemeler

    4 adet kabak
    1 su bardağı pirinç
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet kuru soğan
    8 su bardağı su
    1 adet et bulyon
    1 tatlı kaşığı tuz
    8-10 dal dereotu

    yapilisi

    Soğan ince kıyılır. Kabaklar kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Pirinç ılık, tuzlu suya ıslatılır. Tencereye yağ konur. Eriyince soğan atılır, şeffaflaşana dek kavrulur. Üzerine kabak eklenir. Yumuşayınca suyu süzülmüş pirinç katılır, birkaç kez çevrilir. Üzerine sıcak su ilave edilir. Pirinçler şişince tuz ve bulyon eklenir. İnce kıyılmış dereotu serpilir, karıştırılır. Ateşten alınır, sıcak olarak servise sunulur.
#04.01.2008 13:06 0 0 0
  • saolasın
#04.01.2008 16:06 0 0 0
  • tarifin için saol sindy.eline saglık.
#04.01.2008 17:05 0 0 0