Levent Kırca (1948 - .... )



1948 yılında Samsun'da doğdu.

İlk kez 1964'de Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Ankara Birlik Sahnesi ve Halk Oyuncuları'nda çalıştı. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi.

1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı tiyatro grubunu kurdu. Eşi Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi.

17 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti.

1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı.


Filmografi

Ağa Kızı, 2004 (Oyuncu : Osman Ağa-Hasan Ağa rolünde)
Kendini Bırak Gitsin, 2004
Şeytan Bunun Neresinde, 2002 (Oyuncu ve yönetmen)
Son, 2001 (Oyuncu, senarist ve yönetmen)
Ölürsün Gülmekten, 2000
Mavi Muammer, 1985 (Oyuncu : Muammer rolünde)
N'Olacak Şimdi?, 1979(Oyuncu: Orhan rolünde)
Altın Şehir, 1978 (Oyuncu : Ökkeş rolünde)

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 717
favori
like
share
eskitoprak Tarih: 24.07.2008 09:09
seviyorum oyunlarini
[YOUTUBE]im6dRhSUt84&hl=en[/YOUTUBE]
FreddyKrueger Tarih: 04.05.2008 16:10
[COLOR="#c0ccf4"]KendiSini Yakından Tanımam Ama TMOLOS 'un DedikLerine KatıLıyorum, Bir Çok Dawranı$ından da Bunu AnLayabiLirSiniz...

En BaSitinden Ikide Bir Ortaya Çıkıp Etrafa SaLdırmaSı Ne Kadar SewiyeSiz Biri oLduqunu GöSteriyor...

AyrıCa;

sosyal konulara değinir,demokrasiden sözeder,ama kendisi demokratik değildir.

DemokraSiyi SadeCe Kendine iStiyor Yani, BöyLe DenqeSiz Biri Daha Var...
TMOLOS Tarih: 03.05.2008 16:47
yakından tanıma imkanım oldu.yanında çalışan oyuncuların hakkını vermeyen,onları kanlarının son damlasına kadar kullanan,göründüğü gibi olmayan birisi.mercedesini yalnızca önemli davetlerde kullanır.yanlışlıkla arabasına dokunsanız parmak izi tesbiti için polis çağırır...sosyal konulara değinir,demokrasiden sözeder,ama kendisi demokratik değildir.