Uzmanlar, pişirme veya kızartma esnasında gıdalarda kendiliğinden oluşan akrilamid adlı kimyasalın, kadınlarda yumurtalık ve rahim kanseri riskiyle doğrudan ilişkisi olduğunu açıkladı. Pişirme ve kızartma sırasında ortaya çıkan akrilamid, özellikle fast food restoranlarındaki gıdalarda, cips, bisküvi, kahvaltı gevrekleri, kahve ve kızarmış patateste bulunuyor.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 369
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 05.01.2008 14:15
kızartmanın kanser riski taşıdıgını biliyordum ama bisküviyi ilk defa duyuyorum.eline saglık casper.
Sylar Tarih: 05.01.2008 11:44
isteyerek tüketiyoruz.
cips ve kızartma tamam da biskivüyi ilk duydum.
ömrünüz kısa olacak bu gidişle
eyLem_güzeLi Tarih: 05.01.2008 02:00
zararlı gıdalar ama ister istemez tüketiyoruz kendimizi esirgeyemiyoruz.
bilgiler için tskler..