Lamborghini, Murciélago ile yeni bir rekor kırdı!

Son güncelleme: 05.01.2008 09:40
  • Lamborghini, Murciélago ile yeni bir rekor kırdı!

    Automobili Lamborghini, üretimde yeni bir dönüm noktasını kutluyor. Yeni yılın hemen ardından 3 bininci Lamborghini Murciélago üretim bandından çıkıyor.

    Lamborghini'nin amiral gemisi Murciélago LP640 serisinin 3 bininci modeli LP640 Coupe, Noel'in hemen ardından Sant'Agata Bolognese fabrikasının üretim hattından çıkıyor. Bu süper spor otomobil ABD'deki bir müşteriye gönderilecek.
    noimage
    3 bininci Murciélago'nun üretim hattından çıkışını kutlamak amacıyla fabrikada düzenlenen törende konuşan Automobili Lamborghini S.p.A. Başkanı ve CEO'su Stephan Winkelmann, "Ürünlerimiz dünyanın dört bir yanındaki pazarlarda popülerliklerini ve varlıklarını tesis etmeye devam edecektir. Üretimde son olarak kaydettiğimiz bu en yüksek noktanın hem kurum hem de, model stratejimizin bir ispatı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

    Lamborghini, kısa bir süre önce 12 silindirli serisinde elde ettiği bir başka rekoru daha kutladı: Murciélago, 11 yıl zarfında 2 bin 903 adet üretilen ve kendisinin selefi olan Diablo'nun toplam üretim adedini geçti.

    Lamborghini'nin son yıllardaki gelişimi yükselen bir grafik çiziyor. Üst üste 5. kez satış rekorunun kırıldığı 2006'da 2 bin 87 Lamborghini satılmıştı.

    Her iş günü Sant'Agata'da aşağı yukarı 3 adet Murciélago ve 10 adet Gallardo modeli üretilmektedir.
#05.01.2008 09:40 0 0 0