Malzemeler:

Harcı için:
1 kg ıspanak
3 adet rendelenmiş kurusoğan
300 g yağsız kıyma
Tuz
Karabiber
Hamuru için:
1 kg un
Su Ayrıca:
2 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Ispanakları yıkayıp ince ince kıyın. Kaynar suda haşlayıp süzün. Sıkarak suyunu çıkarın. Tereyağını eritip soğan, kıyma ve ıspanağı kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Unu aldığı kadar su ile yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıp portakal iriliğinde parçalara ayırın. Her birini merdane ile açın. İçine kıymalı karışımdan koyup gözleme şeklinde kapatın. Kızgın sacın üzerinde iki taraflı pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 448
favori
like
share
elma kurdu Tarih: 06.01.2008 17:01
emeğine sağlık su-perisi
Sindy Tarih: 06.01.2008 15:23
cok guzel gorunuyor ellerine saglik SU-PERISI