İstanbul Programı Geliyor...

Son güncelleme: 05.12.2009 13:51
  • Yazılım devi Microsoft, kod adı İstanbul olan yeni masaüstü iletişim uygulamasını tanıttı. Microsoft, elektronik posta, anında mesajlaşma (IM) , video konferans uygulamaları, normal telefon ve internet üzerinden telefon görüşmelerini bütünleştiren İstanbul ile başta IBM ve Convoq olmak üzere rakiplerine üstünlük sağlamayı hedefliyor.

    Microsoft, farklı iletişim kanallarını tek bir bilgisayarda toplayan yazılımı 2005'in ilk yarısında piyasaya sürmeyi hedefliyor. İstanbul'u halen kurumsal müşteriler ile deneyen yazılım devi, önümüzdeki aylarda yazılımı tüketicilerin ilgisine de sunacak.

    İstanbul'un temelleri Microsoft'un temmuz ayında açıkladığı anında mesajlaşma yazılımı MSN Messenger'ı kurumsal kullanıcılar ile uyumlu hale getirme planına dayanıyor. Bu entegrasyondan Microsoft'un rakipleri AOL Instant Messenger ve Yahoo Messenger kullanıcıları da faydalanabilecek.

    TEK BİR YAZILIMDA BİRDEN ÇOK UYGULAMA

    MSN Messenger'ın 'Buddy List' özelliğinden esinlenilerek hazırlanılan İstanbul programı kullanıcılara, tercih ettikleri anında mesajlaşma yazılımı hangisi olursa olsun, birbirleriyle istedikleri kanaldan iletişim kurma imkanı sağlayacak. Örneğin bir ofis çalışanı kullanıcı listesindeki iş arkadaşlarından hangilerinin online olduğunu ve bunların görüşmeye uygun olup olmadığını öğrenerek, o an için en uygun yoldan (telefon, e-posta, video konferans) iletişim kurabilecek.

    İstanbul, bütün bu işlemleri tek bir uygulama içinden gerçekleştirdiği için kullanıcılara büyük kolaylık sağlayacak. Örneğin e-posta ile gelen bir mesaj başka bir uygulama açmaya gerek kalmadan anında mesaj olarak ya da İnternet üzerinden telefonla (Voice over IP) yanıtlanabilecek.

    Yazılımın hazırlanmasında, Microsoft'un merkezki Seattle'da görevli Türk bilgisayar mühendisleri ve programcılarının da emeği olduğu belirtiliyor.

    Microsoft, İstanbul ile bu alanda faaliyet gösteren IBM'in Lotus Instant Messaging ve Convoq'ın ASAP'ı ile rekabet edebilmeyi hedefliyor. Büyük şirketlerin tercih ettiği IBM'e karşılık Convoq daha çok küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından kullanılıyor.

    Hürriyet:
#26.10.2004 01:50 0 0 0
  • :D
#26.11.2009 12:18 0 0 0
#05.12.2009 13:51 0 0 0