Malzemeler:

4-5 tane kemiksiz tavuk sarma (kalça) yada ızgaralık

2 yemek kaşığı tepeleme (yağlı) yoğurt

3-4 diş sarımsak

1 çay kaşığı silme toz şeker

1 yemek kaşığı salça

6 tane tatlı sivri biber

Kekik, kimyon, karabiber, tuz

Zeytin yağı

Üzeri için:

2 adet kabuğu soyulmuş, uzun uzun dilimlenmiş olgun domates

Yapılışı:

Sarmalık tavuk etleri kuşbaşı doğranır,Biberler ince kıyılır.

Dilimlenmis domatesler hariç, tüm malzemeler karıştırılır.Bu karışımın lezzetli olması için 2 saat kadar dinlenmesi gerekli.

Fırın poşeti çok az unlanır. Karışım fırın poşetine doldurulur ve üzerine dilimlenmis domatesler dizilir. 185 C ısıda 35 dk pişirilir. Pişen tavuklar poşet içinden bir servis tabağına boşaltılarak servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1224
favori
like
share
OKS_GAZİSİ Tarih: 01.08.2008 17:40
slm
SquadroN Tarih: 31.07.2008 16:13
Sağolasın
by_cyber Tarih: 07.07.2008 19:45
paylaşım için thanks
SU-PERISI Tarih: 08.01.2008 12:11
Eline saglık sindy.