patatesli dilim börek

Son güncelleme: 16.01.2008 17:05
  • Malzemeler;

    3 adet büyük boy haşlanmış patates

    3 adet hazır yufka

    3 yumurta

    100 gr tereyağ(4 yemek kaşığı)

    1 çay bardağı sıvıyağ

    1 su bardağı yoğurt

    tuz,karabiber,pulbiber

    Üzeri için:susam , çörekotu

    noimage

    Yapılışı:

    Rendelenmiş patates, yoğurt, çırpılmış yumurta,tuz, eritilmiş tereyağ,sıvıyağ ve karabiber karıştırılır 3 eşit parçaya ayırın.

    Birinci yufkayı tezgaha serin üzerine patatesli karışımdan sürün, 2.yufkayı üzerine serin ve patatesli harçtan üzerine koyun ve 3. yufka için aynı işlemi tekrarlayın.Yufkaları bir kenarından dikkatlice sarıp rulo yapın.Kurumaması için streç filmle sarın.1 gece yada 4 saat buzdolabında bekletin.Pişireceğiniz zaman keskin bıçakla 2 parmak kalınlığında dilimleyin.Susam, çörekotu serpip 190 derecede nar gibi kızarana dek pişirin.

    Not: *Bu böreğin harcında yumurta olduğudan dilimlediğimiz yüzeyler üstte kaldığından yumurta sürülmüyor.
#07.01.2008 11:48 0 0 0
  • ikinci yufkaya ıspanak konulup yapılıncada güzel bir görüntü veriyor.
#07.01.2008 17:09 0 0 0
  • ben birazda b.peynir koyuyorum lezzeti artıyor emeğine sağlık cnm
#07.01.2008 17:32 0 0 0
  • su perisi bir katına ıspanak koymak iyi fikir.

    grace in dediği gibi peynirde aklıma yattı.

    cuma günü misafirlerim gelecek ben bu tarifi bir katını patatesli, ikinci katını ıspanaklı, üçüncü katını da peynirli olarak deneyeceğim sonucu da size yazarım.

    tarif için teşekkürler sindy.
#16.01.2008 17:05 0 0 0