Malzemeler;

3 adet büyük boy haşlanmış patates

3 adet hazır yufka

3 yumurta

100 gr tereyağ(4 yemek kaşığı)

1 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı yoğurt

tuz,karabiber,pulbiber

Üzeri için:susam , çörekotu



Yapılışı:

Rendelenmiş patates, yoğurt, çırpılmış yumurta,tuz, eritilmiş tereyağ,sıvıyağ ve karabiber karıştırılır 3 eşit parçaya ayırın.

Birinci yufkayı tezgaha serin üzerine patatesli karışımdan sürün, 2.yufkayı üzerine serin ve patatesli harçtan üzerine koyun ve 3. yufka için aynı işlemi tekrarlayın.Yufkaları bir kenarından dikkatlice sarıp rulo yapın.Kurumaması için streç filmle sarın.1 gece yada 4 saat buzdolabında bekletin.Pişireceğiniz zaman keskin bıçakla 2 parmak kalınlığında dilimleyin.Susam, çörekotu serpip 190 derecede nar gibi kızarana dek pişirin.

Not: *Bu böreğin harcında yumurta olduğudan dilimlediğimiz yüzeyler üstte kaldığından yumurta sürülmüyor.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1142
favori
like
share
mihmandar Tarih: 16.01.2008 18:05
su perisi bir katına ıspanak koymak iyi fikir.

grace in dediği gibi peynirde aklıma yattı.

cuma günü misafirlerim gelecek ben bu tarifi bir katını patatesli, ikinci katını ıspanaklı, üçüncü katını da peynirli olarak deneyeceğim sonucu da size yazarım.

tarif için teşekkürler sindy.
Grace Tarih: 07.01.2008 18:32
ben birazda b.peynir koyuyorum lezzeti artıyor emeğine sağlık cnm
SU-PERISI Tarih: 07.01.2008 18:09
ikinci yufkaya ıspanak konulup yapılıncada güzel bir görüntü veriyor.