malzemeler

*7-8 sap kereviz yaprağı+2 bardak su ile haşlanacak.
*2 yemek kasığı tepeleme un + 2 yemek kaşığı sıvıyağ (unu kavurmak için)
*1 litre su + 500ml litre etsuyu
*1 bardak süt
*1 çay kaşığı karabiber
*1-2 diş sarımsak
*tuz,
*Üzeri için:2 yemek başığı zeytinyağ,1 tatlı kaşığı kuru nane,

Yapılışı:

Kereviz yapraklarını bol su ile yıkayın.
2 bardak su ile kerevizler yumuşayana kadar haslayın,sogutun.
2 yemek kaşığı sıvıyağ ile unu, sararıncaya dek kavurun,sogutun.
Tencerede,haslanmıs kereviz,1 diş sarımsak,etsuyu ve unu blendırdan gecirin.
1 litre suyu ilave edin , karıştıra karıştıra çorbayı kaynatın.(topaklanmaması için)
Sütü ilave edin,hızlıca karıştırın.
Çorbanın koyuluğunu kontrol edip,kaynar su ilavesi yapabilirsiniz.
1-2 tasim kaynatıp,tuz,karabiber ilave edin.

Not :Taze nane yaprağını ve 1 küçük diş sarımsağı zeytinyağında ısıtıp aromasının yağa geçmesini sağlayarak kaselerin üzerinde gezdirin.
Afiyet olsun..

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 592
favori
like
share
wampirella Tarih: 13.02.2008 09:36
ellerine saglık sindy
gürkan Tarih: 13.02.2008 09:24
çok güzel görünüyor teşekkürler sindy abla
SU-PERISI Tarih: 07.01.2008 17:58
tarif için teşekkürler.