2 kişilik Gerekli malzeme:
Pilav için:
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı safran
1 tatlı kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı su
Tuz

Et için:

150 gr kuzu eti
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı badem
2 yaprak lavaş ekmeği

tarifi

Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Su, tuz ve safranı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmeye bırakın.
Kuzu etini kuş başı doğrayın. Bir tencerede bol suyla haşlayın. Suyunu süzüp yoğurtla karıştırın.
Bademi yağsız tavaya alıp kavurun. Lavaş ekmeğini bir tabağa alın. Üzerine pilavı, etrafına etleri yerleştirin. Kavrulmuş badem serpiştirerek sıcak olarak servise sunun

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 644
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 07.01.2008 18:14
Adı ve kendiside degişik bir yemek.saol sindy.
haziran Tarih: 07.01.2008 18:02
hiç duymamıştım bu yemeğin adını tşk ler
_AsYa_ Tarih: 07.01.2008 16:36
Teşekkürler Sindy