Papalina, ilk bakışta hamsi’ye benzetebileceğiniz ufak bir balık.Aynı familyadan gelselerde lezzetleri tamamen farklı olmakla birlikte papalina yerken kılçıklarını ayırmanız gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır.Yapısı nedeniyle oldukça yumuşak iskeleti olan papalina kuyruğu kafası ile birlikte adeta bir çerez gibi yenir.Özelliklede meze olarak Cunda adası restauranlarında çok tercih edilmektedir.

Av yasapının bitmesi ile birlikte balıkçılar Papalina dolu teknekleri ile gelirler sahile bu balıkların bir çoğu restaurant sahipleri tarafından alınır.Geri kalanlar için ise ufak bir yarış başlar.

Cunda da papalina yiyebileceğiniz en güzel ay Ağustos ayıdır henüz av mevsinin bitmesi ile taze taze yiyebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2518
favori
like
share
Pedaliza Tarih: 03.12.2008 15:36
12 yıldır bu balığı gören, tadan biriyim ve resimde doğru resim ..değil diyorsanız @rustem3434 buyrun siz sunun
rustem3434 Tarih: 03.12.2008 14:13
uskumruları papalina diye yutturuyorsunuz helal olsun ...........
tahtalikoyden Tarih: 11.01.2008 03:59
harika
Pedaliza Tarih: 10.01.2008 01:25
[QUOTE=ege10;2324003][COLOR="SlateGray"]Papalina+kabakcicegi dolmasi = Cunda adasi
Tesekkürler cok özledim yazi iple cekiyorum.

evet..
ilk kez kabak çiçeği dolmasını Cundada mandıraların olduğu sokakta küçük bi lokantada yemek nasip olmuştu
yutamıcamı sanmıştım ama harika bir tad

bende yazı iple çekiyorum:85:
ege10 Tarih: 09.01.2008 15:27
[COLOR="SlateGray"]Papalina+kabakcicegi dolmasi = Cunda adasi
Tesekkürler cok özledim yazi iple cekiyorum.