Papalina Ayvalık’a Özgü bir Balık

Son güncelleme: 03.12.2008 14:36
  • noimage


    Papalina, ilk bakışta hamsi'ye benzetebileceğiniz ufak bir balık.Aynı familyadan gelselerde lezzetleri tamamen farklı olmakla birlikte papalina yerken kılçıklarını ayırmanız gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır.Yapısı nedeniyle oldukça yumuşak iskeleti olan papalina kuyruğu kafası ile birlikte adeta bir çerez gibi yenir.Özelliklede meze olarak Cunda adası restauranlarında çok tercih edilmektedir.

    Av yasapının bitmesi ile birlikte balıkçılar Papalina dolu teknekleri ile gelirler sahile bu balıkların bir çoğu restaurant sahipleri tarafından alınır.Geri kalanlar için ise ufak bir yarış başlar.

    Cunda da papalina yiyebileceğiniz en güzel ay Ağustos ayıdır henüz av mevsinin bitmesi ile taze taze yiyebilirsiniz.
#08.01.2008 18:57 0 0 0
  • Papalina+kabakcicegi dolmasi = Cunda adasi
    Tesekkürler cok özledim yazi iple cekiyorum.
#09.01.2008 14:27 0 0 0
  • @ege10 adlı üyeden alıntı:
    Papalina+kabakcicegi dolmasi = Cunda adasi
    Tesekkürler cok özledim yazi iple cekiyorum.
    Orijinali Göster...


    evet..
    ilk kez kabak çiçeği dolmasını Cundada mandıraların olduğu sokakta küçük bi lokantada yemek nasip olmuştu
    yutamıcamı sanmıştım ama harika bir tad

    bende yazı iple çekiyorum
#10.01.2008 00:25 0 0 0
  • harika
#11.01.2008 02:59 0 0 0
  • uskumruları papalina diye yutturuyorsunuz helal olsun ...........
#03.12.2008 13:13 0 0 0
  • 12 yıldır bu balığı gören, tadan biriyim ve resimde doğru resim ..değil diyorsanız @rustem3434 buyrun siz sunun
#03.12.2008 14:36 0 0 0