malzemeler

800-1000 gr'lık beyaz etli balık
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı tel şehriye
3 adet orta boy domates
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber
8 su bardağı su

tarifi

Tencereye yağ konur. İnce kıyılmış soğan ve sarımsak eklenir, kavrulur. Rendelenmiş domates atılır, salçamsı kıvam alana dek pişirilir. Üzerine kaynar su katılır, parçalara bölünmüş balık eti ve şehriye ilave edilir. Ara sıra karıştırarak şehriyeler kabarana kadar pişirilir. Tuz ve karabiber katılır. Birkaç dakika sonra ateşten alınır. Sıcak olarak servise sunulurken üzerine kıyılmış maydonoz serpilir. Limon eşliğinde sofraya getirilir.
Not: Fener, kırlangıç, levrek gibi türler beyaz etli balıklardır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 437
favori
like
share
wampirella Tarih: 13.02.2008 09:37
ellerine saglık sindy abla
gürkan Tarih: 13.02.2008 09:23
ellerine saglık sindy
SU-PERISI Tarih: 09.01.2008 16:53
Emegine saglık sindy.