malzemeler

2 su bardağı temizlenmiş vişne
1 su bardağı tuzsuz lor
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı buğday nişastası

tarifi

Vişne robottan geçirilir. Tencereye aktarılır. Üzerine su, nişasta, şeker, limon kabuğu rendesi eklenir. Orta ateşte şeffaflaşana dek pişirilir. Ateşten alınır, lor eklenir. Hafif ıslatılmış komposto kaselerine konur. Buzdolabında 2-3 saat durduktan sonra servis tabağına ters çevrilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 303
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 01:29
tarifin için saol sindy abla
SU-PERISI Tarih: 09.01.2008 16:51
peynirli hiç denememiştim.tarifin için saol sindy.