Malzeme

1 adet orta boy karnıbahar
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak
1/4 demet maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
kırmızı pul biber

Yapılışı

Karnıbaharı bir güzel haşlayın, kendi suyu içinde soğumaya bırakın, sarmısakları ayıklayın, biraz tuz ile havanda ezin. Maydanozu yıkayın, saplarını atın, yapraklarını çok ince kıyın. Ezilmiş sarmısakları ve maydanozu yoğurda katın, iyice karıştırın, karnıbaharın üzerine dökün. Salatanın üzerine zeytinyağını gezdirin, kırmızı pul biber serpip sofraya getirin. Eğer sofraya oturulmuyor ise, arzu ederseniz, karnıbaharları çiğ olarak birer lokma büyüklüğünde parçalara ayırın, yoğurt karışımını (dip) başka küçük bir kaba koyarak ikram edin. Haşlanmış karnıbaharların üzerine yoğurt yerine zeytinyağı ve limon ekerek de servis yapabilirsiniz

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 5137
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 09.01.2008 16:55
yogurdun içine bir kaşıkta mayonez konulursa daha güzel oluyor.