Osman Sınav (1956 - .... )


[COLOR="yellow"]1956 yılında Denizli'de doğdu.

1975 İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü, 1977 İ. D. G. S. A. Uygulamalı Sanatlar Yüksek Okulu Tekstil Dizaynı, 1979 İ. D. G. S. A. Sinema Televizyon Enstitüsü'nü bitirdi.
Daha sonra 1979-80 Man Ajans Metin Yazarlığı, 1980-84 Grafika Lintas Reklam Yazarlığı ve Creative Grup Başkanlığı yaptı.

1984 Sinegraf Film Yapım/Yönetim Ltd. Şti.’yi kurdu.

TV Reklam filmleri, Reklam kampanyaları, TV filmleri, TV dizileri ve Sinema için filmler yönetti.

Türk Sineması'nın en popüler yönetmenlerinden oldu.

Filmografisi
Yapımcısı Olduğu Diziler:

Pars: Narkoterör 2008
Pusat 2007
Acı Hayat 2005
Kapıları Açmak 2005
Adı Aşk Olsun 2004
Kurtlar Vadisi 2003
Ekmek Teknesi 2002
Hayat Bağları 1999

Yönetmeni Olduğu Diziler:


Kurtlar Vadisi 2003
Ekmek Teknesi 2002
Hayat Bağları 1999
Deli Yürek 1999
Süper Baba 1996


Yönetmeni Olduğu Sinema Filimleri:


Pars:Kiraz Operasyonu 2007
Deli Yürek: Bumerang Cehennemi 2001
Gerilla 1995
Yalancı 1993
Kapıları Açmak 1992
Aşka Kimse Yok 1991
Küçük Dünya 1990
Bir Muharririn Ölümü 1987

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 466
favori
like
share
serhathan Tarih: 06.03.2008 20:47
taşekkürler..