İç Malzemeleri:
800 gr bitki yaprak ve sürgünleri,
100 gr margarin.
400 gr çökelek,
1 adet soğan,
1–2 adet yumurta,
yeterince tuz ve kırmızıbiber.

Hamurun Malzemeleri:
1 kg un,
tuz, su ve maya.
yapılışı:

İçin Hazırlanışı: 800 gr taze yaprak ve sürgünler iyice yıkanıp temizlendikten sonra ince bir şekilde doğranır ve kaynar suda 5–6 dakika haşlanır. Ayrı bir tencerede 100 gr margarin içerisinde soğan pembeleşinceye kadar ateşte tutulup üzerine kırmızıbiber ilave edilip iyice karışması sağlanır. Daha sonra haşlamış olduğumuz horozibiği de eklenerek hepsi beraber tencerede 5–6 dakika kadar ateşte kavrulur. Bunun üzerine çökelek ilave edilip, 1-2 tane yumurta kırılıp, yumurtalar pişinceye kadar kavrulmaya devam edilir. Tuz, kırmızıbiber ve karabiber eklenerek soğumaya bırakılır.

Hamurun Hazırlanışı:
1 kg un içerisine yeteri kadar maya koyduktan sonra tuz ilave edilir ve yavaş yavaş su dökülerek yoğrulur. Hazırlanan hamur birer yumruk büyüklüğünde bezelere ayrılır.

Bezeler oklava ile açılarak yufka şekline getirilir. Yarısına yeterince harç konulur, Yufkanın yarısıyla üstü kapatılır. Yarım ay şeklini alan gözlemeler sıcak sac üzerinde her iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 459
favori
like
share
Sindy Tarih: 10.01.2008 11:51
tarif icin tesekkurler SU-PERISI, ama horozibigi nasil bisey hic bi fikrim yok :3: