Malzemeler:

1 kg. ısırgan,
2 baş soğan,
1 çay bardağı pirinç,
1 yemek kaşığı tere yağı

Hazırlanışı:

Isırgan otları doğranır ve yıkanır. Bir tencere içerisine 6 su bardağı su konur. Bunun üzerine hazırlanan ısırgan otları ilave edilir ve pişirilmeye başlanır. Kaynamaya başlayınca pirinç ilave edilir. Pirinçler pişince ocaktan indirilir. Bir kapta tereyağı içerisinde kıyılmış soğan pembeleşinceye kadar kızartılır ve üzerine salça ilave edilir. Bir süre daha pişirme devam eder. Sonra buna tuz, kırmızı ve karabiber ilave edilir. Bu karışım daha önce hazırlanan çorba üzerine dökülerek karıştırılır. Çorba servise hazırdır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1039
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 19:28
tşk saol
by_KaRizMa Tarih: 19.03.2008 20:17
hic yemedim tadi nasil acaba?
wampirella Tarih: 13.02.2008 09:39
aynen gürkancım

paylasımın için saol abla
gürkan Tarih: 13.02.2008 09:20
ısırgan kaynatıldıgında çok faydalı oluyor ellerine saglık su-perisi
civciv Tarih: 15.01.2008 16:55
çok sağlıklı bir çorba ellerine sağlık superisi
Sindy Tarih: 10.01.2008 11:38
ellerine saglik SU-PERISI